Asil Gıda Bulgurları Sanayi ve Ticaret

 
 
   
 
Tanım & Tarihi
Bulgur, buğdayın temizlenerek, pişirilen, kurutulduktan sonra belirli boyatlara kırılan, gıda sektöründe sadeve kendine özgü bir üretim şekli olan yarı mamül bir besin maddesidir.Yarı mamül bir gıda olan bulgur,
Bu özelliği ile ekonomik,endüstriyel ve besinsel olarak pekçok avantajı
bulunmaktadır.
Son ürün olan bulgurda, mekrobiyal, kimyasal ve enzimatik aktivitelerin ve reaksiyonların tamamı durduğu için raf ömrü uzun olan gıdalar içindedir.M.Ö. 4000’li yıllarda ortadoğu ve mezopotamya bölgelerinde üretime yapılan bulgur son yüzyılda Amerika Avrupa ve Afrika kıtalarında da üretime ve tüketime yapılmaya
başlanmıştır.Dünyaya yayılan bulgur, artık bu bölgelerde farklı isimlerlede anılmaya başlanmış olup, bulgur, boulgur, burghoul isimleriyle adlandırılmaktadır.Türkiye de 25 çeşit yemekte temel madde olarak kullanılan bulgur,pilavlık,köftelik olarak 2 grupta toplanır.

© 2003 Asil Bulgur Sanayi ve Ticaret