|
Asil
Gıda Bulgurları Sanayi ve Ticaret
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tanım
& Tarihi
|
|
Bulgur,
buğdayın temizlenerek, pişirilen, kurutulduktan sonra belirli
boyatlara
kırılan, gıda sektöründe sadeve kendine özgü bir üretim şekli olan
yarı mamül bir besin maddesidir.Yarı mamül bir gıda olan bulgur,
Bu özelliği ile ekonomik,endüstriyel ve besinsel olarak pekçok
avantajı
bulunmaktadır. |
|
Son ürün olan bulgurda,
mekrobiyal, kimyasal ve enzimatik aktivitelerin ve reaksiyonların
tamamı durduğu için raf ömrü uzun olan gıdalar içindedir.M.Ö. 4000’li
yıllarda ortadoğu ve mezopotamya bölgelerinde üretime yapılan bulgur
son yüzyılda Amerika Avrupa ve Afrika kıtalarında da üretime ve tüketime
yapılmaya |
|
başlanmıştır.Dünyaya yayılan
bulgur, artık bu bölgelerde farklı isimlerlede anılmaya başlanmış
olup, bulgur, boulgur, burghoul isimleriyle adlandırılmaktadır.Türkiye
de 25 çeşit yemekte temel madde olarak kullanılan bulgur,pilavlık,köftelik
olarak 2 grupta toplanır. |
|